Camber plates / basic info

Forumas diskusijoms apie pakaba, stabdzius, ratlankius, padangas, b.dezes, diferencialus etc - viska kas skirta perduot galinguma ant asfalto.
Post Reply
Minde_Kei

Camber plates / basic info

Post by Minde_Kei »

Pakartoju ir tam skirtoj vietoj.
r7kyc82k wrote:
Minde_Kei wrote:
r7kyc82k wrote:ce kiek suprantu camberiui reguliuoti, o kaip atrodo kur kasteri reguliuoja?
shita tinka abiem, t.y. arba camberiui arba casteriui. kad abu reguliuotusi teisingai reiktu perdaryti truputi.
kaip konkreciai? teks darytis man situos pribumbasus, tai norisi iskrt normalei kad nereiktu perdarinet. ;) tinka ir jpg, susiprasiu ten jau.
viskas paprasta. stumi amortiko virsutine daly atgal dideja casteris, stumi link masinos vidurio dideja neigiamas camberis. Aisku viskas priklauso nuo pakabod ir t.t. bet cia bendru atveju. Aisku galima stumti istrizai bet manau kad tavo kebulas nera idealiai lygus kad is karto 2 reiksmes galetum sureguliuoti viename kampe. Abrozelis, truputi parodo kaip tie kampai atrodo in real.
Image
..

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

ja as turiu toki paveiksliuka. :
Image
Last edited by r7kyc82k on 15 Sep 2005, 13:55, edited 1 time in total.
SV650 , Daytona 955i
.........................................
http://www.motopaskaitos.lt

Minde_Kei

Post by Minde_Kei »

teisingas camber/caster plate'as
Image
..

Minde_Kei

Post by Minde_Kei »

r7kyc82k wrote:ja as turiu toki paveiksliuka.
cia pakaba neteisinga.
..

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

tik man nesinori isradinet to daikto, paprasciau yra nukopijuoti kokio zinomo gamintijo ;)
nu kaip tikram litovcui :mrgreen:
tai vat isivaizduoju kad vienam amorto virsuj turi detis du, mazesnis didesniame kad reguliuotusi du parametrai?
SV650 , Daytona 955i

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

Minde_Kei wrote:
r7kyc82k wrote:ja as turiu toki paveiksliuka.
cia pakaba neteisinga.
ce legendine pakaba, nerejk lia lia ;)
SV650 , Daytona 955i

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

Minde_Kei wrote:teisingas camber/caster plate'as
vo ce tai ko reikejo. reik pasiziuret ka galima primeistraut. :D
SV650 , Daytona 955i

200sxS14a

Post by 200sxS14a »

Galetumet paaishkinti nezhinanchiam...

Kam to reikia???
Kas konkrechiai pasikechia keichiant kiekviena ish kampu?
s14a 1999 Simple Edition

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

nu is esmes, yra pora varijantu, as pasirinkau "street" tipo , ne koki sportini, nes anie tai raliui/ziedui eina atskirai. :D
mano suvokimu tai pagerina auto stabiluma posukiuose is esmes, nezinau kaip tai itakoja tiasius ar duobetus kelius. minusas- gali nevienodai dilt padangu krastai.
mano pasirinkti skaicei butu: priekiniu camber -1,75 ; galiniu camber -1,5 ; priekiniu kasteris +4 ; visa kita pagal defaulta.
:mrgreen:
SV650 , Daytona 955i

Minde_Kei

Post by Minde_Kei »

r7kyc82k wrote:nu is esmes, yra pora varijantu, as pasirinkau "street" tipo , ne koki sportini, nes anie tai raliui/ziedui eina atskirai. :D
mano suvokimu tai pagerina auto stabiluma posukiuose is esmes, nezinau kaip tai itakoja tiasius ar duobetus kelius. minusas- gali nevienodai dilt padangu krastai.
mano pasirinkti skaicei butu: priekiniu camber -1,75 ; galiniu camber -1,5 ; priekiniu kasteris +4 ; visa kita pagal defaulta.
cia visiems automobiliams taip parinkineji ? :))

p.s. kokie tavo manymu butu teisingi celicos awd (nu tos tavo megstamos ;) )
..

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

Minde_Kei wrote:
r7kyc82k wrote:nu is esmes, yra pora varijantu, as pasirinkau "street" tipo , ne koki sportini, nes anie tai raliui/ziedui eina atskirai. :D
cia visiems automobiliams taip parinkineji ? :))

p.s. kokie tavo manymu butu teisingi celicos awd (nu tos tavo megstamos ;) )
nzn minde, man auto kolkas mistika, nes su moto nedaug bendro randu :mrgreen:
situos skaiciukus man permete draugelis kuris dxja domisi , ir kazkoki straipsni imete butent apie ssgti,(is kito,jo draugelio...:D) ten kazkas kas tame nusimano rekomenduoja tai ;) is uzsienio aisku, ralistai ar kastai...
:D:D
SV650 , Daytona 955i

spade

Post by spade »

:roll: Whiteline rekomenduoja... o ne bobutes dieduko suns brolis... :evil:

Kas chia per draugelis, kuris dx-ja domisi?
DelSolSohcVtec BlueberryBeeProject
f31
Why waste time learning when ignorance is instantaneous?

Groozdas

Post by Groozdas »

-1.75.. ? Tai kad cia praktiskai nieko... pas mane stock -1.4 :?

Torva

Post by Torva »

200sxS14a wrote:Galetumet paaishkinti nezhinanchiam...

Kam to reikia???
camberis - riedejimui, toe - sukibimui. faktiskai is galo ziurint ratai turi atrodyti taip / \ (cia camberis), o is virsaus taip - \ / (cia toe). o vat kokiais laispsniais tai cia jau mokslai prasideda, kuriu mes (red. pastaba, as) nesimokem :wink:
The wheels of his ....... exploding on the highway like a slug from a .45.
Gripping the wheel, his knuckles went white with desire!
400 horsepower of maximum performance piercing the night...
This is black sunshine

r7kyc82k

Post by r7kyc82k »

Torva wrote:
200sxS14a wrote:Galetumet paaishkinti nezhinanchiam...

Kam to reikia???
camberis - riedejimui, toe - sukibimui.
hmm...o ne atvirksciai??
SV650 , Daytona 955i

Groozdas

Post by Groozdas »

Torva wrote: o is virsaus taip - \ / (cia toe).
nu nevisai taip.. prilausomai ka nori su tuo suvedimu islost. \^/ darosi kai vaziuoji daug maz i darba ir kai stabdai tai ratai atsistoja taip |^|. Jei labiau agresyvesniam - tada darai arba |^| arba /^\.
/^\ - labiau stabdys, bet tiesiojoj bus didesnis pasipriesinimas ir padangas labiau les.
Mano manymu idealiausia yra tarp |^| ir /^\.

Airbog

Post by Airbog »

Groozdas wrote: Mano manymu idealiausia yra tarp |^| ir /^\.
Pas mane dabar kazkas tokio

Torva

Post by Torva »

r7kyc82k wrote: hmm...o ne atvirksciai??
nu nezinau, imho ne :wink:
This is black sunshine

Torva

Post by Torva »

Groozdas wrote: nu nevisai taip.. prilausomai ka nori su tuo suvedimu islost. \^/ darosi kai vaziuoji daug maz i darba ir kai stabdai tai ratai atsistoja taip |^|. Jei labiau agresyvesniam - tada darai arba |^| arba /^\.
/^\ - labiau stabdys, bet tiesiojoj bus didesnis pasipriesinimas ir padangas labiau les.
Mano manymu idealiausia yra tarp |^| ir /^\.
hmm cia vaizas is virsaus ir ta varnele rodo prieki?
This is black sunshine

monte

Post by monte »

Sportiskam vaziavimui daromas didesnis isvertimas tam kad posukyje ratas atsisitotu statmenai ir remtusi visu plotu pavyzdziui AE86 driftui vaziuoja su -4 laipsniais camber , suvedimas : kada ratai suvedami daugiau i vidu vaziavimo kryprimi, automobilis pasidaro kiek jautresnis vairui, gyviau soka i posukius , taciau didesni riedejimo nuostoliai, labiau dyla padangos...
Ka tiksliai daro casteris dabar neprisimenu reiks pasitikslinti, o bendrai tariant kiekvienam auto reikia skirtingu dydziu, del pakabos tipo skirtumu, jos kitimo ratui judant ir ttt... kitaip skant darai viska reguliuojama , ir ekperimentuoji, arba duodi nusimananciam kad padarytu ir vazineji patenkintas...

moo

Post by moo »

monte wrote:kada ratai suvedami daugiau i vidu vaziavimo kryprimi, automobilis pasidaro kiek jautresnis vairui, gyviau soka i posukius
Tai kad man rodos sitai kaip tik galioja kai ratai suvesti i isore vaziavimo kryptim (toe-out)?
O casteris duoda dinamini isvirtima (kai susuki ratus, isorinis ratas igauna neigiamo isvirtimo).
205mi16

romkasponka

Post by romkasponka »

monte wrote:Sportiskam vaziavimui daromas didesnis isvertimas tam kad posukyje ratas atsisitotu statmenai ir remtusi visu plotu pavyzdziui AE86 driftui vaziuoja su -4 laipsniais camber , suvedimas : kada ratai suvedami daugiau i vidu vaziavimo kryprimi, automobilis pasidaro kiek jautresnis vairui, gyviau soka i posukius , taciau didesni riedejimo nuostoliai, labiau dyla padangos...
Ka tiksliai daro casteris dabar neprisimenu reiks pasitikslinti, o bendrai tariant kiekvienam auto reikia skirtingu dydziu, del pakabos tipo skirtumu, jos kitimo ratui judant ir ttt... kitaip skant darai viska reguliuojama , ir ekperimentuoji, arba duodi nusimananciam kad padarytu ir vazineji patenkintas...
shiaip toe in duoda mazesni pasukamuma ir understeera, del jautrumo i labai suabejochiau...
Tas toe in yra shiaip pigus budas pakeisti ackermano kampa, kuris turi itakos padangos slydimo kampui(reali kryptis vs padangos). Del skirtingu padangos apkrovimu efektyvus slydimo kampas yra skirtingas vidiniame ir ishoriniame rate. Gamintojai daro mashinas ne, kad jos greitos butu, o kad prognozuojamos ir vairuojamos eiliniam vairuotojui. Tuo viskas ir pasakyta.
Kasteris daro du dalykus:
1. Daro teisinga ishvertima pas abu ratus posukyje, t.y. ishoriniame neigiama, o vidiniame teigiama.
2. kazkiek didina stabiluma ir sunkina vaira.
romkasponka
E30 318is M42 (užšaldytas projektas)
E36 318is M44 DD
E83 3,0d
Vilnius

monte

Post by monte »

Taip sutinku, suveliau poste pries tai :oops: kalbant apie toe...
Is kur paimti atraminius guolius darant camber/caster plate-us ar pilnai uztektu is standartiniu atraminiu daryti? Manau viska ant metalo padarius guolis turetu leisti daugiau stokui judeti kad nebutu lauzimo

Eli

Post by Eli »

monte wrote:Is kur paimti atraminius guolius darant camber/caster plate-us ar pilnai uztektu is standartiniu atraminiu daryti?
Perziurek prekiautojus guoliais(pramoniniais ir pan.). http://www.ignera.lt/kontaktai.php
Jie ten visokiausiu gerybiu turi... PVZ: sarnyriniai guoliai nuo 8 iki 110 mm ( yra ir "pylniku" jiems) Kainos guoliu: 8mm - 6,- LTL; 100mm - 179,- LTL

Eli
Nissan Silvia S12 GranPrix, FJ20E inside

Post Reply